13.04 2022 u Banja Luci predsjednici Udruženja doktora porodične medicine RS prim dr sc Draško Kuprešak i predsjednik Udruženja Onkologa RS doc dr Saša Jungic potpisali sporazum o saradnji koji je formalizacija dugogodišnje saradnje i pretpostavlja rad na programima KME-a, izrade smjernica i vodiča za praksu doktora porodične medicine, zajednička istraživanja, učešće na Međunarodnim konferencijama i predstavljanje zajedničkih rezultata i drugih oblasti. Na ovaj način demonstrirano je opredjeljenje za zajednički napor za unapređivanje zdravstvenog sistema od baze ka vrhu.

Uvaženi,

Koristimo priliku da s Vama podijelimo informaciju o 3. međunarodnom AAA kongresu koji će se održati od 27-29. maja u Sarajevu, Hotel Hills Ilidža.

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije sa preko 30 predavača i ovogodišnji Kongres okuplja svjetski priznate naučnike i kliničare koji nam donose aktuelna i primjenjiva medicinska znanja. Neki od predavača su profesori Adnan Čustović, Nives Pustišek, Segal Saglani, Neil Pearce, Paul Turner, Ratko Đukanović, Marina Atanacković, Louise Savić, Andy Bush, Mirjana Turkalj i još mnogo internacionalnih predavača.

U prilogu preliminarni program. Pokrovitelj Kongresa je Akademija nauka i umjetnosti BiH - Odjeljenje medicinskih nauka, a isti je bodovan.

U prilogu Vam šaljemo zvaničan poziv i preliminarni program Kongresa.

Napomena: Da budete u toku s informacijama o Kongresu, pratite nas na www.aaa-congress.com i putem Facebook stranice https://www.facebook.com/AAA-Congress-105523187625528

Srdačno Vas pozdravljamo i unaprijed se zahvaljujemo na podijeljenoj informaciji o ovom naučnom festivalu na koji smo veoma ponosni.

Poziv ljekarima

Welcome Letter

Program

Javna rasprava o nacrtu vodiča "Hiperlipoproteinemija" namjenjene za specijaliste porodične medicine ali i sve druge zdravstvene profesionalce koji se u svom radu na PZZ susreću sa ovom problematikom.
Pozivamo sve članove Udruženja i stručnu javnost da sagleda tekst vodiča i komentare uputi na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi u narednih 30 dana mogli unijeti korekcije i finalizirali dokument.

 

HIPERLIPOPROTEINEMIJE - nacrt

 

 

Drage koleginice i kolege, prijatelji i poslovni partneri u 2022. godini želimo Vam dobro zdravlje i sve najbolje !

 

301221

Najčitanije