Predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske održali su radni sastanak čime je nastavljena praksa Fonda da se čuju stavovi ljekara u vezi sa svim važnim pitanjima i novinama u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Više o tome možete naći u sledećim dokumentima:

Izvještaj sa sastanka

Izvještaj Fonda sa sastanka

 

OBILJEŽAVANJE 19.MAJA SVJESKOG DANA DOKTORA PORODIČNE MEDICINE


WONCA –Svjetska asocijacija doktora porodične medicine je 19.maj proglasila dan doktora porodične medicine. Ovogodišnji slogan „GRADIMO BUDUĆNOST SA PORODIČNOM MEDICINOM „ naglašava ključnu ulogu koju ima porodična medicina u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite a posebno se njen značaj pokazao tokom trajanja pandemije Covid 19 gdje je porodična medicina imala ključnu ulogu čuvara zdravstvenog sistema.

Opširnije...

U utorak 25.1.22 održan sastanak Ministra zdravlja i socijalne zaštite g Alena Šeranića na kojem su prisustvovali dekani Medicinskog fakulteta Banja Luka i Foča prof dr Rankom Škrbićem i prof dr Bokonjić predsednikom Udruženja doktora porodične medicine RS i Udruženjem medicinskih tehničara I babica RS, prim dr sci Draško Kuprešakom i Živana Vuković Kostić

Opširnije...

Predsjednik Udruženja prim dr sc Draško Kuprešak u ime udruženja iz RS-a uputio dopis predsjedniku Wonce gdje ga je informisao o naporima porodične medicine Republike Srpske u borbi protiv pandemije koronavirusom te predložio da se svojim ličnim autoritetom založi da stručni dio Wonce da smjernice u izradi digitalnih kovid pasoša i da se dozvili putovanje iz zemalja koje su primile druge vrste vakcina koje su bile dostupne na tržištu u zemlje EU.Na taj način bi bile sačuvane i evropske vrijednosti koje se proklamuju

Dopis predsjedniku Wonce

 

U nastavku je širi izvještaj sa satanka.

Broj: 04/01-02/21

Datum: 27.Novembar 2021.godine

 

ZAPISNIK

Dana 26.11.21 na molbu Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske a na temelju zaključka sjednice Skupštine Udruženja održanoj on Line putem zooma 18.11.21 održan sastanak predstavnika FZO koji je predvodio direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a g Dejan Kusturić, zamjenik direktora g Aleksandar Sekulić, načelnik sektora za IT gospođa Rodić , g Vladimir zadužen za implementaciju Izisa ispred Fonda zdravstvenog osiguranja te predstavnik MMS coda gospođa Dragana Krivaja.

Opširnije...

Dear collegues,dear friends,dear associates

Let e,on my behalf,on behalf of my associates,on behalf of the A GP/FM SEE,greet you and congratulate you on May 19 – World Family Doctor’s Day,wishing you the best in life and above all,good health to you and your family,in this situation of a pandemic with COVID-19 in front of which the General and Faily Doctor from all SEE and the world is faced and corrected.

Opširnije...

Ovim putem obavještavamo Vas da sa našim dugogodišnjim partnerom kompanijom Sanofi aventis groupe, Predstavništvo u BIH, pokrećemo akciju besplatnog mjerenja HbA1c za pacijente oboljele od šećerne bolesti u RS, u periodu od  08.11-15.12.2021.

Besplatnim mjerenjem HbA1c želimo pružiti podršku oboljelim od šećerne bolesti i zdravstvenom sistemu RS, u trenutnim uslovima pandemije, a povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti 14.11.2021.

Opširnije...

U cilju boljeg informisanja i blagovremenog prijavljivanja u svojim ustanovama za programe specijalizacije i sub specijalizacije su dokumenti koji uređuju ovu oblast.

U prilogu dokumenti kojim je regulisan način odlaska na specijalizaciju,program specijalizacije,program subspecijalizacija-dijabetologija,javno zdravlje i Prevencija hroničnih nezaraznih bolesti(stranice 509-545 specijalizacija;dijabetologija 911-917,javno zdravlje 917-933,prevencija masovnih nezaraznih bolesti 939-944

Opširnije...

U Nedelju 29.09.19 u Banja Luci u sklopu manifestacije Svjesti dan srca predstavnici Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske predsjednik dr s Draško Kuprešak i Udruženja kardiologa Republike Srpske prof dr Tamara Preradović Kovačević potpisali sveobuhvatni sporazum o saradnji u oblasti zdravstva.

Opširnije...


ТРЕБИЊЕ - Породична медицина успјешно одговорила на епидемију вируса корона, поручено је са 16. конференције Дани породичне медицине, која је вечерас отоврена у Требињу.
Драшко Купрешак, предсједник Удружења доктора породичне медицине Републике Српске које је организатор конференције, рекао је новинарима прије отварања скупа да је циљ показати да породична медицина има ширину, не само клиничку, него и друштвену.

Opširnije...

Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Svima vama, koji ste temelj cjelokupnog zdravstvenog sistema Srpske, želim da u ime Fonda i naših osiguranika izrazim zahvalnost za predano i nesebično zalaganje u vašem svakodnevnom radu.
Hvala vam što i u najtežim okolnostima, poput perioda elementarnih nepogoda i drugim izazovnim periodima sa kojima smo se suočavali i suočavamo, ne odustajete i dalje odgovorno radite svoj posao u interesu naših pacijenata.

Opširnije...

UPUSTVO ZA SPONZORE KONFERENCIJA XVI DANI PORODIČNE MEDICINE RS SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM  

                      KULTURNI CENTAR TREBINJE 15.10.21-17.10.21
         «PORODIČNA MEDICINA –BRIGA ZA ZDRAVLJE CIJELE ZAJEDNICE»

Štandovi  kompanijski sponzora konferencije će se formirati u periodu od 14 časova 15.10.21 ili ranije u dogovoru sa Vanjom Jeremić iz Kulturnog centra Trebinje kontak 065 472 934 odnosi se na sve sponzore bez obzira na na kategoriju .
Stolovi koje obezbjeđuje Kulturni centar biće spremni   od 14 časova i to 2 za za sponzore na ulazu i 15 za Galeriju

Raspored pozicija:

1. Platinasti sponzor : pozicija 1 na stepeništu u glavnom ulazu u prolazu ka pozorišnoj sali
2. Generalni  i zlatni sponzori:Hemofarm i Novonordisk : pozicija 2 i pozicija 3 –na ulazu u kulturni centar
3. Srebrni sponzori:Berlinchemie : pozicija 4 u holu na II Spratu ili Galerija po izboru
   


OSTALI SPONZORI U KATEGORIJI ŠTANDOVA
SALA  GALERIJA-po jedan  sto

1.Zentiva
2.Medicom
3.Banja Luka farm PLUS
4.Krka Novo Mesto
5.Alkaloid
6.Abdi Ibrahim ilac
7. Medilab One
8.Novartis
9.Bosnalijek
10.Proton
11.Pro.med.SC
12.B Medik
13.Unifarm
14.Infarm
15.Bromabel

NAPOMENA:

Molimo Vas da na svaki sto stavite napisane nazive na A4 PAPIRU-ODŠTAMPANO za farmaceutske kuce po ovom rasporedu da mogu znati svoju lokaciju

Registracijski sto na ulazu u Kulturni centar i stolice za dvije osobe. Napominjemo strogo poštovanje epidemioloških mjera

Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Opširnije...

POVODOM NAPADA NA DOKTORICU GALIĆ

Ovim putem oštro osuđujemo napad na dr Galić Brankicu iz Banja Luke, člana Udruženja doktora porodične medicine RS-a koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je zbrinuta u Bolnici Prijedor vršeći svoju profesionalnu dužnost u ambulanti Kozarac a koji se desio jučer 05.04.17.

Opširnije...

Na poziv medicinskog odjela Američke ambasade 29.03.17 u Sarajevu održan je satanak predstavnika udruženja RS-a i Federacije BiH na kojima je razmatran model saradnje i pomoći Američkog udruženja doktora porodične medicine .Videolinkom uspostavljena je veza sa predstavnicima Američkog udruženja. Zaključeno je da se formira radna grupa koja bi formulisala potrebe PZZ u RS-u i Federaciji BIH. Na sastanku su bili predstavnici Svjetske Banke i WHO. Udruženje Federacija BIH je potpisalo memorandum o razumijevanju a takav sporazum je ponuđen i Udruženju iz RS-a koji se nalazi na čitanju u organima i čeka zeleno svjetlo za potpisivanje.
Tekst sporazuma je u prilogu.

Opširnije...