Na poziv medicinskog odjela Američke ambasade 29.03.17 u Sarajevu održan je satanak predstavnika udruženja RS-a i Federacije BiH na kojima je razmatran model saradnje i pomoći Američkog udruženja doktora porodične medicine .Videolinkom uspostavljena je veza sa predstavnicima Američkog udruženja. Zaključeno je da se formira radna grupa koja bi formulisala potrebe PZZ u RS-u i Federaciji BIH. Na sastanku su bili predstavnici Svjetske Banke i WHO. Udruženje Federacija BIH je potpisalo memorandum o razumijevanju a takav sporazum je ponuđen i Udruženju iz RS-a koji se nalazi na čitanju u organima i čeka zeleno svjetlo za potpisivanje.
Tekst sporazuma je u prilogu.

Opširnije...

Predsjednik Udruženja prim dr sc Draško Kuprešak u ime udruženja iz RS-a uputio dopis predsjedniku Wonce gdje ga je informisao o naporima porodične medicine Republike Srpske u borbi protiv pandemije koronavirusom te predložio da se svojim ličnim autoritetom založi da stručni dio Wonce da smjernice u izradi digitalnih kovid pasoša i da se dozvili putovanje iz zemalja koje su primile druge vrste vakcina koje su bile dostupne na tržištu u zemlje EU.Na taj način bi bile sačuvane i evropske vrijednosti koje se proklamuju

Dopis predsjedniku Wonce

 

Dear collegues,dear friends,dear associates

Let e,on my behalf,on behalf of my associates,on behalf of the A GP/FM SEE,greet you and congratulate you on May 19 – World Family Doctor’s Day,wishing you the best in life and above all,good health to you and your family,in this situation of a pandemic with COVID-19 in front of which the General and Faily Doctor from all SEE and the world is faced and corrected.

Opširnije...

“IZAZOVI ZA BUDUĆNOST"

U Tesliću u hotelu Kardial 30.09.-01.10.16 u organizaciji Udruženja doktora porodične medicine RS-a odražani «XI Dane porodične medicine Republike Srpske « sa međunarodnim učešćem pod nazivom « Izazovi za budućnost». Cilj konferencije je bio usvajanje novih znanja i vještine za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite koja se pruža u timovima porodične medicine. 

Opširnije...

U Nedelju 29.09.19 u Banja Luci u sklopu manifestacije Svjesti dan srca predstavnici Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske predsjednik dr s Draško Kuprešak i Udruženja kardiologa Republike Srpske prof dr Tamara Preradović Kovačević potpisali sveobuhvatni sporazum o saradnji u oblasti zdravstva.

Opširnije...

Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Svima vama, koji ste temelj cjelokupnog zdravstvenog sistema Srpske, želim da u ime Fonda i naših osiguranika izrazim zahvalnost za predano i nesebično zalaganje u vašem svakodnevnom radu.
Hvala vam što i u najtežim okolnostima, poput perioda elementarnih nepogoda i drugim izazovnim periodima sa kojima smo se suočavali i suočavamo, ne odustajete i dalje odgovorno radite svoj posao u interesu naših pacijenata.

Opširnije...

Povodom obilježavanja Svjetskog dana doktora porodične medicine na Medicinskom fakultetu u Foči, katedra za porodičnu medicine sa prof. dr Majom Račić na čelu je 18.5.2016. god. upriličila akademski skup pod nazivom „Porodična medicina danas“.

Na skupu su govorili domaći i strani stručnjaci, specijalisti porodične medicine koji se dugo bave ovom praksom, a većina ih istovremeno i predaje na fakultetima. Njihova gledišta o stanju porodične medicine kod nas, o radu u praksi, te poređenja naše sa drugim zemaljama, kao i zaključci i preporuke za dalje djelanje, za prisutne specijaliste i specijalizante porodične medicine bili su i te kako zanimljivi.

Opširnije...

Poštovani,

U povodu Svjetskog dana doktora porodične medicine, u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS i u svoje ime, svim ljekarima porodične medicine upućujem najiskrenije čestitke.

Opširnije...

Udruženje doktora porodične medicine RS
Povodom prvog obilježavanja
Svjetskog dana porodične medicine 19.maja

Udruženje kao punopravna član svjetske asocijacije doktora porodične medicine „Wonca“ kao i u drugim zemljama svijeta (njih oko 140) organizuje obilježavanje ovog dana i to putem stručnog simpozijuma pod geslom „Misli na svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice“
Program predavanja se realizuje u Sali Andrić Grada, 19. Maja 2016. sa početkom u 17:00 časova. Na simpozijumu učešće će uzeti i gosti iz Queens Univerzitera iz Kingstona-Kanada, nacionalni koordinator za borbu protiv pušenja kao i drugi eminentni predavači.

Opširnije...

POVODOM NAPADA NA DOKTORICU GALIĆ

Ovim putem oštro osuđujemo napad na dr Galić Brankicu iz Banja Luke, člana Udruženja doktora porodične medicine RS-a koja je zadobila teške tjelesne povrede zbog kojih je zbrinuta u Bolnici Prijedor vršeći svoju profesionalnu dužnost u ambulanti Kozarac a koji se desio jučer 05.04.17.

Opširnije...