Udruženje doktora porodične medicine iz Republike Srpske je u Tesliću, u hotelu Kardial, 14.10.22-16.10.22 organizovalo 17 Dane porodične medicine Republike Srpske sa međunarodnim učešćem pod radnim nazivom „Koračaj ka zdravlju“.
Cilj dvodnevnog stručnog skupa je bio usvajanje novih znanja i tehnologija u liječenju različitih obolenja od kardiovaskularnih, Dijabetesa do efikasnijeg upravljanja određenim pedijatriskim problemima do zbrinjavanja onkoloških obolenja. Poseban fokus na konferenciji je bio na predstavljanju „rijetkih bolesti“ koji su u porastu u svakodnevnom radu.
Svečano otvaranje skupa je bilo 14.10.22 u 18 i 30 časova u Sali Dunav hotela Kardial.

Na skupu koji je međunarodnog karaktera u programskom dijelu učešće su uzeli eminentni predavači iz porodične medicine kao i gosti prof. dr Marković-Pavlović Aleksandra iz Beograda, predsjednik Udruženja Gastroenterologa Srbije, prof dr Tamara Kovačević Preradović predsjednik Udruženja Kardiologa RS-a i doc dr Saša Jungić predsjednik Udruženja Onkologa RS, prof dr Antonija Verhaz. Predsednica Saveza za rijetke bolesti g Kotur Biljana je predstavila rad Saveza i aktivnosti na promociji informacija o rijetkim bolestima.

Na Konferenciji su promovisane i pisane publikacije za doktore porodične medicine : vodič za doktore porodične medicine za hiperliidemije, Planiranje porodice, Depresivno anksiozni poremećaji te smjernice za onkološke probleme u praksi porodičnog doktora.
Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnik ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a pomoćnik ministra dr Amela Lolić, predstavnik Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a- g Aleksandr Sekulić zamjenik direktora, predsjednik „Saveza za rijetke bolesti RS „ gospođe Biljane Kotur, te skupu su se obratili putem videolinka predstavnika Evropske asocijacije doktora porodične medicine prof dr Šloma Vinker i predsjedika asocijacije Jugoistoćne Evrope dr Ljupče Sukrijeva. N askupu je prisustvovalo preko 300 učesnika iz cijele Republike Srpske i regiona

Predsjednik
Prim d Dr sci.dr med Draško Kuprešak

 


Sponzori

PLATINASTI SPONZOR
 
GENERALNI SPONZOR
 
ZLATNI SPONZOR
image003
boehringer
SREBRNI SPONZOR
image005
 
BRONZANI SPONZOR
bronzani
OSTALI SPONZOTI
ostali1
ostali2
abdi
ostali3
 ostali4
ostali6
PRIJATELJI KONFERENCIJE
prijatelji
 MEDIJSKI POKROVITELJI
medijski