Pozivaju se svi članovi udruženja da dostave svoje komentare na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. kako bi konstruktivnim pristupom mijenjali okvir za funkcionisanje zdravstvenog sistema.

- Zakon o zdravstvenoj zaštiti

- Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva

Dear collegues,dear friends,dear associates

Let e,on my behalf,on behalf of my associates,on behalf of the A GP/FM SEE,greet you and congratulate you on May 19 – World Family Doctor’s Day,wishing you the best in life and above all,good health to you and your family,in this situation of a pandemic with COVID-19 in front of which the General and Faily Doctor from all SEE and the world is faced and corrected.

Opširnije...

U periodu od 26-29.6.2019 u Slovačkoj u Bratislavi održana je 24. WONCA Evrope 8evropski kongres ljekara Porodične medicine. 1887 učesnika iz 27 zemalja Evrope imalo je kotizacije. Naše Udruženje dokotra Porodične medicine Republike Srpske organizovalo je put za 40 ljekara članova našeg udruženja.

Opširnije...

180520.jpg

Poštovane koleginice i kolege                     
 
Ovom prilikom  čestitam Vam svjetski dan doktora porodične medicine i pružam punu podršku  u vašem radu posebno u vanrednim okolonostima pandemije Covid 19 gdje ste radeći na prvoj liniji pokazali hrabrost i istrajnost  u borbi sa ovim civilzacijskim izazovom,  za koju medicina još nema odgovor.

Porodična medicina je bila i ostala kamen temeljac primarne zdravstvene zaštite ali i zdravstvenog sistema u cjelini.

U želji da pandemija bude što prije stavljena pod kontrolu.
Želim Vam mnogo zdravlja i uspjeha u budućem radu.

U Banja Luci 19.05.2020                                                    

Predsjednik Udruženja
Prim dr sc. Draško Kuprešak spec.por.med.

HITNO RJEŠAVATI NAGOMILANE PROBLEME
 

U subotu 29.02.20 u Banja Luci održana godišnja Skupština udruženja na kojoj su razmatrani i usvojeni izvještaji za 2019 godinu kao i plan rada za 2020 godinu.

Zbog aktuelnosti i težine problematije doneseni zaključ
ci da :

Opširnije...