Drugi panel koji je održan u sklopu Konferencije "18. Dani porodične medicine" pod naslovom "Budi spreman odgovoriti na izazove" bio je na temu - Digitalizacija: juče, danas, sutra…

Na panelu su učestvovali predstavnik Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a, g. Zdravko Grubač, g. Novaković u ime Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a, g. Ivan Popović - direktor bolnice Zvornik i predsjednik Aktiva direktora bolnica, gospođa magistar Nataša Milanović, dr. Goran Bircaković u ime Udruženja doktora porodične medicine RS-a i g. Slavko Bojić - direktor MMS koda implementatora. Skup je izazvao veliko interesovanje. Panelom je moderirao prim. dr. sci. Draško Kuprešak.

Nakon kvalitetne rasprave i dijaloga sa učesnicima slušaocima, zaključeno je da se zakonska rješenja moraju provoditi, ali da treba formirati crveni telefon za hitne reakcije u vezi određenih tehničkih problema. Takođe, veza mora biti apsolutno stabilna i taj segment moraju rješavati direktori zajedno sa implementatorom i Fondom. Zaključeno je i da radna grupa koju formira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a, a koja ima nadležnost za modeliranje izmjena u Izisu, hitno započne sa radom i što prije prezentuje rezultate. Takođe, zaključak je da se problemi u Izisu moraju brže i efikasnije rješavati, jer imaju ozbiljne reperkusije na rad zdravstvenih ustanova, izjavio je dr. Draško Kupresak na kraju sesije kao sveobuhvatno stajalište svih učesnika.

101023 05

101023 06

101023 07

 


 MEDIJSKI POKROVITELJI
medijski
 PRIJATELJI KONFERENCIJE
prijatelji
TEHNIČKA PODRŠKA
mednet
ZLATNI SPONZOR
image003
SREBRNI SPONZOR
image005
BRONZANI SPONZOR
bronzani
SPONZORI
sponzori1
 sponzori2
 sponzori3